Доступність посилання

ТОП новини

Представники пошукових систем зібралися у Харкові


Харків – Сьогодні у Харкові відбудеться Всеукраїнська конференція з питань оптимізації та просування сайтів в мережі Інтернет та контекстної реклами. Зустрічі фахівців у цій галузі вже сім років поспіль проводяться в Росії, натомість в Україні такий захід – перший. Про участь в конференції заявили представники майже двох десятків компаній, зокрема найбільших пошукових систем «Google», «Yandex» і «Мета».

Необхідність проведення конференції її організатори пояснюють стрімким зростанням Інтернет-бізнесу в Україні. Через кризу компанії почали заощаджувати на традиційній рекламі на радіо, телебаченні, та бігбордах, і звернулися до відносно дешевого продукту у світовій мережі, розповідає організатор конференції Олександр Колб.

«Під час кризи частка Інтернету не те, щоб не зменшилася, вона навпаки зросла. Багатьом крамницям, які раніше залучали клієнтів за допомогою оффлайну - радіо та телебачення - довелося урізати бюджети. Гарним джерелом цільового ознайомлювача став Інтернет. Це в принципі пов’язано ще з тим, що Інтернет стає більш доступним. Тому це не дивно. Так само було в Росії, в Рунеті, років 5-6 тому», –каже Олександр Колб.

Реклама в Інтернеті має кілька переваг. Ïї можна порахувати, спрогнозувати, а за допомогою геотаргетингу визначити географічне місце розташування відвідувача сайту, аби відповідно наповнити зміст реклами. Таким чином можна давати рекламу у певних регіонах, у певні дні та години та на певну суму, розповідають фахівці з інтернет-реклами.

Пошукові системи як спосіб просування товару

Найпопулярнішим способом залучення клієнтів є використання пошукових систем – таких як «Yandex», «Google», «Мета» та «Рамблер». Для цього рекламісти використовують метод пошукової оптимізації, коли за набором ключових фраз сайт виводять до ТОП-10 видачі у пошукових системах, – розповідає Олександр Колб.

«Наприклад якщо компанія займається виготовленням пластикових вікон, то пошукова оптимізація зводиться до того, що підбираються ключові запити для залучення аудиторії, наприклад «купити пластикові вікна» і сайт рекламодавця виводиться у ТОП-10 пошукових систем. Користувачі заходять до пошукової системи, дають запит «купити пластикові вікна», бачать сайт, заходять на нього, телефонують у купують», – каже організатор конференції.

Саме із пошукової оптимізації та контекстної реклами і треба починати «розкрутку» власного сайту або товару, каже фахівець. Про це говоритимуть і учасники харківської конференції. Представники пошукових систем та сервісів ділитимуться досвідом впродовж двох днів.

(Харків – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG