Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці виявили серед держслужбовців Львівщини 253 корупціонерів


Від початку року правоохоронними органами Львівської області серед державних службовців було виявлено 253 корупціонерів.

За повідомленням відділу взаємодії з правоохоронними органами Львівської облдержадміністрації, у 2009 році правоохоронці вже склали та направили на розгляд судів 253 адміністративні протоколи про корупцію. Суди розглянули 185 протоколів, в результаті чого 153 посадовців притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, 32 протоколи закрито.

Як зазначено у повідомленні, серед державних службовців на яких було складено протоколи про адмінпорушення – 105 працівників органів місцевого самоврядування, 15 держслужбовців районних держадміністрацій, 7 працівників податкових органів, 5 працівників митної служби, 24 працівники органів внутрішніх справ, 60 службовців Збройних сил України, 5 працівників прикордонної служби, 6 працівників освіти, 4 працівники агропромислового комплексу.

Корупційними діяннями державі було завдано збитків на суму понад 140 тисяч гривень, частину з яких за позовами прокурорів стягнуто з правопорушників та добровільно відшкодовано.

Переважна більшість протоколів про вчинення корупційних діянь складалась за: сприяння державними службовцями фізичним і юридичним особам у здійсненні підприємницької діяльності, надання недостовірної інформації або відмова в наданні такої та за надання переваг фізичним, або юридичним особам при ухваленні рішень, інформують в ОДА.
XS
SM
MD
LG