Доступність посилання

ТОП новини

До керівника «Артеку» приставлена охорона МВС – прес-секретар


До генерального директора Міжнародного дитячого центру «Артек» Бориса Новожилова в лікарні у Києві приставлена охорона Міністерства внутрішніх справ.

Про це заявила прес-секретар гендиректора Людмила Лозова.

Наскільки мені відомо, це зроблено у зв’язку з можливими погрозами для його (Новожилова) життя, – сказала вона.

За даними прес-секретаря, охорона була виставлена учора ввечері. Цього дня Новожилов після інтенсивної терапії був переведений з реанімаційного відділення у звичайну палату.

За словами Лозової, охорону здійснюють два співробітники МВС у цивільному одязі.

Борис Новожилов був госпіталізований 18 жовтня після того, як правоохоронні органи в перебігу розслідування кримінальної справи про можливе розбещення неповнолітніх в «Артеку» почали обшукувати квартири родичів гендиректора у Києві.

Кримінальну справу про розбещення дітей передано у провадження Генеральної прокуратури України.

За нею затримано обвинувачуваного, якому наразі суд продовжив запобіжний захід у вигляді арешту до 4 місяців.

При цьому в інтернет-виданнях з’явилася копія депутатського звернення до Президента України, автором якого нібито є депутат Григорій Омельченко, в котрому зазначається, що до розбещення дітей в «Артеку» нібито причетні Новожилов, головний лікар «Артека» – Генріх Ратт, священик Вадим Паєвський і депутат від фракції БЮТ Віктор Уколов.

Пізніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що до цієї справи нібито також причетні депутати від БЮТ Сергій Терьохін і Руслан Богдан.

Усі троє депутатів заперечують свою причетність до справи.
XS
SM
MD
LG