Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко: Якщо переможе Тимошенко чи Янукович, вони не об’єднають країну


Кандидат на посаду Президента України, народний депутат від НУНС екс-міністр оборони Анатолій Гриценко прогнозує дострокові вибори Президента в разі перемоги Тимошенко чи Януковича

«Якщо переможе Тимошенко чи Янукович, я більше, ніж переконаний, що вони не зможуть об’єднати країну і нас чекають дострокові президентські вибори – через рік, півтора, максимум – через два», – наголосив Гриценко в ефірі Радіо Свобода в суботу.

Він також заявив про можливість дострокових виборів Верховної Ради. «Є відчуття в більшості, навіть тих, хто сидить у парламенті, що цей парламент не працюватиме ще три роки. Він, очевидно, раніше складе повноваження», – зауважив Анатолій Гриценко.

Водночас, за його словами, нинішній парламентській коаліції наразі нічого не загрожує, принаймні до завершення виборів Президента.

«Те, що я бачу зараз – це витягли списки, які були складені під проектом рішення про звільнення (Миколи) Мартиненка (нинішній лідер фракції НУНС – ред.). Ці списки були заготовлені ще в березні минулого року. Зараз під вибори хтось їх витяг. І я не бачу за цим реальної спроби консолідувати парламент. Це неможливо зробити зараз на фоні виборів. Єдине – потріпати нерви Тимошенко, можливо, виторгувати якісь кадрові посади, можливо зменшити тиски з якихось питань приватизації. Нічого іншого. Об’єктивно, в цьому зацікавлений Президент. Чи робить це Президент чи ні – не знаю. Але заява Віри Ульянченко про те, що таке може бути, свідчить про те, що Президент в долі через свій Секретаріат якимось чином у вирішенні цих питань... Формально коаліція існує. Формально її не знищать… З точки зору відповідальності треба, щоб Тимошенко завершила роботу в уряді принаймні до завершення президентських виборів», – зазначив кандидат на посаду Президента України Анатолій Гриценко.
XS
SM
MD
LG