Доступність посилання

ТОП новини

Пріоритет співпраці між СБ і Україною: підтримка екологічно безпечних технологій


Ця стратегія відповідає основним завданням Світового Банку – сталому розвитку та зниженням техногенного навантаження на довкілля, – повідомив сьогодні голова представництва Світового банку Мартін Райзер на презентації «Звіту про світовий розвиток». Ідеться про протидію змінам клімату, які представляють реальну загрозу для центрально-східної Європи.

Керівник «Звіту» – експерт Світового банку Маріан Фрей у виступі на презентації наголосила: «На країни світу, що розвиваються, та країна з перехідною економікою, такі як Україна, лягає основний тягар витрат, зумовлений зміною клімату. Але за умов застосування сучасних екологічно безпечних технологій, зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу, потепління клімату в Україні відкриє можливості використання нових сільськогосподарських земель. Тож Світовий банк готовий підтримати українські ініціативи з використання екологічних інновацій в економіці».

За словами Маріан Фрей, Україна отримає велику користь від поліпшення управління своїми водними ресурсами, від використання відновлюваних джерел енергії та удосконалення управління житловим господарством.

За даними Світового банку, найбільше потепління клімату уразить такі держави, як Польща, Угорщина та Україна: очікується, що до середини ХХІ століття загальне підвищення температури у цьому регіоні становитиме від 1,6 до 2,6 С.
XS
SM
MD
LG