Доступність посилання

ТОП новини

Про що мовчать претенденти на президентську булаву-2010? Скільки платять політики за мітинг? (Огляд преси)


Київ – Всі основні гравці, крім хіба що Віктора Ющенка, вже активно стартували у виборчих перегонах. Але, як стверджує газета «День», для тих, хто має високі шанси на перемогу, цей старт надто низький. Причому для всіх. Відмінність полягає лише в наявності ресурсу: фінансового, адміністративного, зрештою, людського. Як стверджує експерт видання, всі кандидати повторюють заготовки 2004-2006 років. І не говорять про головне – як Україні виборсатися з кризи.

«Бліда» копія Майдану, або Юлію Тимошенко висунули в президенти «всім миром», звезеним до Києва з регіонів», – у статті під таким заголовком газета «Україна молода» розповідає про умови «екскурсії прихильників до Києва»: від 50 гривень добових до 70 гривень авансу плюс 200 — по поверненні додому. Реєстрація була жорстка, відлучатися з майдану Незалежності суворо не рекомендовано, тому розходитися далеко від своїх «сотників» політичні туристи не наважувалися. З огляду на організованість і оплачуваність «білий» Майдан-2009 порівняно з «помаранчевим» прототипом-2004 скидався на попсову пародію, зазначає видання.

Якщо власних нафти та газу Україні не вистачає для покриття всіх внутрішніх потреб, то електроенергії країна виробляє з надлишком. Адже держава володіє потужним комплексом атомних, теплових і гідроелектростанцій. Отож існує чудова можливість для закріплення України на зовнішніх енергетичних ринках. Але, на жаль, як зазначає дописувач газети «Голос України», навіть девальвація національної валюти стосовно долара і євро, що робить вартість української електроенергії привабливішою, не змогла істотно збільшити експорт української електроенергії. Про те, чому автор розмірковує у статті «Експортно-енергетичне прокляття України».

Реальна зарплата в Україні за останній рік зменшилася через інфляцію на 11%, хоча номінально виросла на 2,5%. Як інформує газета «Сегодня», найбільше заробляють у Києві – 3250 грн. на місяць, а найменше – в Тернопільській (1435 грн.) та Чернігівській областях. Найбільша зарплата нині на авіатранспорті – 4943 грн. , а найменша – в рибній галузі, сільському господарстві та в медицині. Більше про статки українців інформується в статті «Заможніші від усіх льотчики, а бідніші – рибалки».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG