Доступність посилання

ТОП новини

Ненависть путінізму до Ющенка – надбання України? Програми кандидатів не збігаються з партійними інтересами? (Огляд преси)


Київ – Уважно вивчивши програми кандидатів у президенти, журналісти газети «Нова» дійшли висновку, що на головну посаду в країні балотуються робін гуди, анархо-синдикалісти, садомазохісти і сталіністи. Видання переконує, що, скажімо, Литвин, судячи з програми, виявляється мало не комуністом, Янукович – соціал-демократом, а Симоненко – залучений до ідей комунізму опортуніст. На перший погляд, це виглядає дивним, зазначає видання, але все стає на свої місця, якщо згадати, що програму пишуть найняті люди, а сама вона слугує агітлистівкою, а не документом, що відображає погляди кандидата. Про це йдеться в статті «Кандидатське чтиво».

«Президента обирають не для того, щоб він визначав остаточну ціну на молоко від тітки Гальки в селі Рябина і навіть не для того, щоб укладати вигідні для країни газові угоди. Народи обирають президентів для того, щоб ось у таку мить, як напад Росії на Грузію, сказати від імені держави те, що сказав Віктор Ющенко». А саме: засудив Росію. Про це в інтерв’ю газеті «Україна молода» стверджує «культовий публіцист», за висловом видання, Анатолій Стріляний. Заголовок інтерв’ю «Ненависть путінізму до Ющенка – це надбання України».

Головні чинники, які визначали буття українського народу у ХХ столітті, звуться колоніалізм, тоталітаризм та геноцид, переконаний дописувач газети «День». Автор переконаний, що всі ці чинники, накладаючись один на одного, мають строкату й надскладну для теоретичного розуміння й практичної зміни українську ситуацію. Про те, як позбутися постгеноцидної й постколоніальної спадщини, розмірковується в публікації «Україна та глобальні виклики».

Україна починає будувати малі ГЕС. Як інформують «Ізвєстія» в Україні» , уряд взявся за альтернативні засоби виробництва електроенергії. Наприкінці року в Закарпатті приватні інвестори почнуть вводити в експлуатацію малу ГЕС, яка стане першою за роки незалежності України. Про те, в чому її переваги перед гідрогігантами, розповідається в статті «Мільйон кіловат під водою».
Газета «Вечірні вісті» стверджує, що житло в Об’єднаних Арабських Еміратах здешевіло майже на 50%, в Естонії – на 30,8%, у Ризі – на 59%. Київ з падіння цін – на четвертому місці у світі – 26,6%. І це ще не все, переконують газетярі. До весни квартири у Києві обіцяють здешевіти ще на 20-30%. Про це йдеться в статті «Житло шукає господаря».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG