Доступність посилання

ТОП новини

У Ющенка сподіваються, що МВФ зрозуміє схвалення закону про соцстандарти


Перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак сподівається, що Міжнародний валютний фонд дослухається до аргументів Віктора Ющенка про необхідність підвищити соціальні стандарти.

Як сказав Шлапак на брифінгу, Президент не зміг провести зустріч із місією МВФ, проте голові держави відома думка Фонду щодо закону про підвищення соцстандартів.

Перший заступник голови Секретаріату наголосив, що сьогодні МВФ має розрахунки лише Міністерства фінансів і не знає аргументів Президента.

За його словами, коли Ющенко ухвалював рішення підписати закон, він розумів, що «будуть труднощі в роботі з МВФ».

Водночас Шлапак висловив надію, що «до арифметичної логіки Президента також дослухаються в МВФ», коли ухвалюватимуть рішення щодо подальшої співпраці з Україною.

Раніше в п’ятницю Віктор Ющенко підписав Закон «Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати», ухвалений 20 жовтня.

Він пояснив таке рішення своєю позицією, що мінімальна зарплата й мінімальна пенсія повинні відповідати прожитковому мінімумові.

«Дискусія нижче цього рівня для мене є аморальною. Я не дозволю нікому спекулювати на цій темі», – наголосив Ющенко.

За словами Президента, прожитковий мінімум в Україні штучно занижений і його вже давно треба було переглянути.

За словами Президента, необхідні фінансові кошти в держави є.

25 жовтня МВФ у своїй заяві висловлював сподівання, що Президент ветує цей закон.

Крім підписання цього закону, Київ не виконав іще кілька зобов’язань перед МВФ, які були необхідні для отримання четвертого траншу позики за програмою stand-by на суму близько 17 мільярдів доларів. Надання цього траншу на суму в 3,8 мільярда доларів було заплановане на листопад.
XS
SM
MD
LG