Доступність посилання

ТОП новини

Дейвід Мілібанд не бачить у вступові України і Грузії до НАТО загрози для Росії


Міністр закордонних справ Великої Британії в інтерв’ю журналові «Русскій Ньюзвік» повторив, що двері до Північноатлантичного союзу відчинені для країн, які засвідчують і поділяють засадничі цінності цього блоку.

Він нагадав, що міністри закордонних справ країн НАТО в грудні домовилися про низку кроків на допомогу Грузії та Україні здійснювати реформи, необхідні для наближення до вступу до НАТО.

Північноатлантичний союз і далі працює з обома цими країнами, щоб вони рухалися вперед до цього, сказав Мілібанд, назвавши їх при цьому «кандидатами».

Він додав, що не бачить у всьому цьому загрози для Росії й хотів би, щоб зв’язки Росії й НАТО зміцнювалися.

Британський міністр також повторив слова засудження минулорічних дій Росії в Грузії і її одностороннього визнання «незалежності» грузинських сепаратистських регіонів Абхазії і Південної Осетії.

Тижневик «Русскій Ньюзвік» називає себе незалежним російським журнадом, що дотримується стандартів журналістики, прийнятих у виданнях Newsweek у всьому світі.

Інтерв’ю з Дейвідом Мілібандом, яке з’явилося на сайті журналу в п’ятницю, вийде друком у понеділковому числі, коли міністр закордонних справ Великої Британії вже має перебувати в Росії з візитом.
XS
SM
MD
LG