Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон хвалить поступки Ізраїлю й відкидає вимоги палестинців


Державний секретар США відкинула головну вимогу палестинської сторони, яку та висуває як передумову для поновлення мирних переговорів із Ізраїлем, щоб Ізраїль цілком припинив будівництво в єврейських поселеннях на палестинських теренах.

Як сказала Гілларі Клінтон, перебуваючи в суботу в Єрусалимі, питання про зупинку такого будівництва сторони мають вирішити в перебігу переговорів, а не перед їхнім початком.

Виступаючи на прес-конференції разом із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, вона натомість назвала пропозицію ізраїльського керівника обмежити будівництво в поселеннях «безпрецедентною».

Нетаньягу ж, зі свого боку, заявив, що палестинська вимога про повне припинення такого будівництва є лише «приводом», щоб не допустити поновлення мирних переговорів.

Раніше в суботу, ще перебуваючи в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі, Гілларі Клінтон зустрілася там із президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом. Керівник палестинської делегації на мирних переговорах із Ізраїлем Саеб Ерекат назвав цю зустріч «щирою і непростою».
XS
SM
MD
LG