Доступність посилання

ТОП новини

Карзай каже, що прийме рішення виборчкому


Президент Афганістану заявив, що погодиться з будь-яким рішенням Незалежної виборчої комісії своєї країни стосовно другого кола президентських виборів, призначеного на 7 листопада.

Водночас в ексклюзивному інтерв’ю в неділю для Радіо Вільний Афганістан, що є афганською службою Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, Хамід Карзай додав, що участь його чільного суперника Абдулли Абдулли «була б на користь усім нам».

Карзай висловив жаль із приводу того, що Абдулла вирішив зняти свою кандидатуру з другого кола виборів, але наголосив, що це була воля самого Абдулли.

Карзай також підтвердив, що мав нещодавно «приватну» зустріч із Абдуллою, на якій вони обговорили низку питань. Як сказав президент, він заявив своєму суперникові, який домагався звільнення низки виборчих урядовців, що це звільнення можливе тільки відповідно до законів.

За кілька годин до цього інтерв’ю Абдулла заявив у неділю в Кабулі, що знімає свою кандидатуру з другого кола, бо влада і виборчі органи не виконали його вимоги забезпечити чесні вибори.

Він засудив масові фальсифікації в першому колі, що відбулося 20 серпня, – переважно на користь Карзая – й заявив, що умов для прозорого другого кола виборів 7 листопада немає.

Але Абдулла додав, що не закликає своїх прихильників бойкотувати ці вибори і просить їх зберігати спокій і не влаштовувати протестів.

Керівник Незалежної виборчої комісії Афганістану Дауд Алі Наджафі вже заявив, що Конституція Афганістану чітко дозволяє можливість провести друге коло президентських виборів із єдиним кандидатом, яким буде Хамід Карзай.
XS
SM
MD
LG