Доступність посилання

ТОП новини

Україна здійснює чергову ротацію миротворців у Косові


У неділю в Києві й Житомирі відбулися церемонії проводів українських миротворців першого етапу нової, 13-ї ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолбат» багатонаціональної тактичної групи “East” міжнародних миротворчих Косовських сил (КФОР) у Косові.

Нинішня ротація українського миротворчого контингенту в Косові, на відміну від попередніх, протриває 10 місяців, а не 6, повідомив виконувач обов’язків міністра оборони Валерій Іващенко.

За його словами, це пов’язано в першу чергу з необхідністю «оптимізації грошових витрат».

Підрозділи Збройних Сил України виконують миротворчі завдання в Косові з 1 вересня 1999 року.

У перебігу нинішньої ротації, яка триватиме з 1 по 18 листопада, відбудеться повна заміна особового складу українського миротворчого контингенту та українських офіцерів у штабі сил КФОР та штабі багатонаціональної тактичної групи “East” у Косові – 184 військовослужбовці.

Ротацію заплановано провести у два етапи комбінованим способом – залізничним та автомобільним транспортом. Також у два етапи повернуться 184 українські миротворці минулої ротації.

А в 2010 році чисельність українського миротворчого контингенту в Косові буде скорочено зі 184 осіб до 125, сказав керівник Міноборони.
XS
SM
MD
LG