Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Караджичем відновиться – можливо, знову без нього


У Міжнародному кримінальному трибуналі у справах колишньої Югославії в Гаазі сьогодні має відновитися судовий процес над колишнім лідером боснійських сербів Радованом Караджичем незважаючи на те, що він, як очікують, знову бойкотуватиме процес.

Минулого вівторка на попередньому засіданні Трибуналу в справі Караджича звинувачення назвало його «верховним командувачем» кампанії етнічних чисток проти босняків-мусульман та боснійських хорватів під час боснійської війни в 1990-х роках.

Караджич відмовляється приходити до суду, пояснюючи це тим, що не встиг належно ознайомитися з матеріалами справи, в якій він захищає себе сам, без адвоката.

Радованові Караджичу висунули 11 звинувачень у геноциді, воєнних злочинах та злочинах проти людяності, здійснених під час війни у Боснії. Йдеться, зокрема, про убивство силами боснійських сербів майже 8 тисяч чоловіків і хлопців-підлітків, босняків-мусульман, у місті Сребрениці 1995 року та про 44-місячну облогу боснійськими сербами міста Сараєва з переважно босняцьким населенням. Караджич свою вину заперечує.
XS
SM
MD
LG