Доступність посилання

ТОП новини

Багато кандидатів на Президента – добре для України? Роботу гірників організовують «куратори» від уряду? (Огляд преси)


Київ – Чим більше кандидатів на президентську посаду, тим краще, стверджує в газеті «День» соціолог Євген Головаха. Проблема, на його думку, лише в тому, що український виборець надто консервативний. А це небезпечно. Тому Україна ризикує стати двоклановою, а в перспективі одноклановою державою. Але поки що в країні багатокланова олігархія, і в цьому, на переконання соціолога, перевага України. Взагалі ж, за його спостереженнями, в країні сформувався новий стан. Це замкнене коло людей, які мають практично офіційно оформлені привілеї. Всі скандали, що відбуваються в цій тусовці, регулюються дуже чіткими механізмами. Там діє лише один закон – безкарність. Про це докладніше йдеться в інтерв’ю під заголовком «Євген Головаха: Все зміниться, коли навчимося бачити альтернативу».

Підвищення соціальних стандартів може спричинити інфляцію і масові звільнення, стверджує газета «Нова». Журналісти нагадують, що віднедавна, після підпису Президента набув чинності закон про підвищення соціальних стандартів. Відтепер прожитковий мінімум і мінімальна зарплата складає 701 грн. Експерти видання не в захваті відтаких рішень. На їхню думку, підвищувати стандарти потрібно, але ж не під час кризи, позаяк ця манна небесна може обернутися для народу незворотною катастрофою. Заголовок матеріалу: «Соціальна «віагра»?»

Газета «Україна молода» стверджує, що у вугільній галузі крадуть продукцію тисячами вагонів, вимагають гарантованих «відкатів» і видають шлак за якісне вугілля. Видання пише, що роботу гірників організовують так звані «куратори» від уряду, котрі відмивають гроші і вказують директорам копалень, на які рахунки вони мусять перераховувати певні суми грошей. Тож саме звідси, на думку газетярів, починаються найбільші проблеми людей, котрі добувають для країни дешеве вугілля, щоденно ризикуючи своїми життями. Стаття називається «Обережно: у шахтах «кроти»!»

В Україні у зв’язку з епідемією грипу паніки поки що нема, а певні тривожні настрої в суспільстві виникли від надміру однотипної інформації, переконані психологи. У такій ситуації люди поводяться по-різному. Одні нервуються і метушаться, а інші, навпаки, демонстративно ігнорують небезпеку. І те, й інше нерозумне, вважають фахівці. Докладніше з їхньою думкою знайомить читачів газета «Голос України» у публікації «Жах спричинений невідомою небезпекою».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG