Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ вивчає доцiльнiсть вакцинацiї українцiв проти грипу A/H1N1


Мiнiстерство охорони здоров’я України вивчить доцiльнiсть початку вакцинацiї в країнi проти вiрусу A/H1N1. Про це повiдомив мiнiстр охорони здоров’я Василь Князевич сьогодні на селекторнiй нарадi прем’єра з головами облдержадмiнiстрацiй.

Міністр виступив за проведення вакцинації проти сезонного грипу і повідомив, що на сьогодні зареєстровано п’ять видів відповідних вакцин. При цьому, говорячи про вакцину проти грипу А/Н1N1, він повідомив, що зараз проходить реєстрація двох видів вакцин, одна з яких – російського виробництва.

«Я вчора дав доручення і сьогодні вимагатиму, і це не просто думки міністра, а підтвердження (Національної) академії наук і головного санітарного лікаря, як нам сьогодні бути. Моя думка: прищеплювати необхідно від сезонного грипу і запитувати вакцину проти «каліфорнійського» і також вакцинувати. Іншого варіанту в нас немає», – наголосив Князевич.

Зі свого боку, головний санітарний лікар Олександр Біловол повідомив, що на сьогодні в шести країнах світу проводиться вакцинація проти грипу А/Н1N1, однак є смертельні випадки внаслідок такої вакцинації в Данії і Швеції, тому необхідно провести медичні дослідження.

«Якщо на сьогодні росіяни почнуть вакцинувати своєю вакциною і ми побачимо наслідки, то ми потім ухвалимо рішення щодо вакцинації», – сказав Біловол.

Міністр закордонних справ Петро Порошенко наголосив, що на сьогодні немає об’єктивної інформації щодо проведення ефективної вакцинації проти грипу А/Н1N1. Прем’єр Юлія Тимошенко повідомила, що 5 листопада буде проведена спеціальна нарада про доцільність вакцинування проти нового грипу.

Міністерство охорони здоров’я підтверджує 81 випадок смерті від грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій у 9 областях України.
XS
SM
MD
LG