Доступність посилання

ТОП новини

Суд витребував у Генпрокуратури документи щодо «Межигiр’я» – Мін’юст


Київський окружний адмiнiстративний суд за клопотанням уряду постановив витребувати у Генпрокуратури докази в адмiнiстративнiй справi щодо передання в оренду лiдеровi Партiї регiонiв Вiктору Януковичу земельних дiлянок в урочищi «Межигiр’я». Про це повiдомив перший заступник мiнiстра юстицiї Євген Корнiйчук.

«Це рiшення пiдлягає негайному виконанню, i Генпрокуратура зобов’язана на вимогу суду надати всi документи щодо передання в оренду земель державної власностi загальною площею 136,88 гектарів в урочищi Межигiр’я третiм особам, зокрема Вiктору Януковичу», – цитує Корнiйчука його прес-служба.

Він нагадав, що наприкінці серпня уряд дав доручення Мін’юсту та правоохоронним органам проаналізувати ситуацію, пов’язану з незаконним відчуженням державного майна (у тому числі розташованого на території урочища «Межигір’я») і земельних ділянок.

За словами Корнійчука, на виконання цього доручення Мін’юст та інші органи звернулися до Вишгородської райдержадміністрації з проханням надати відповідні документи.

«Але напередодні вся документація, яка стосувалася питання передачі в оренду третім особам, у тому числі Януковичу, земель в урочищі «Межигір’я», була незаконно вилучена працівниками секретаріату Тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування обставин незаконного затримання голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова, утримання його під вартою та порушення стосовно нього кримінальної справи», – повідомив заступник міністра юстиції.

Ранiше прем’єр Юлiя Тимошенко заявила, що пiсля прем’єрства лiдера Партiї регiонiв Вiктора Януковича в його власностi незаконно залишилася резиденцiя «Межигiр’я».

Янукович відповів, що є законним власником резиденцiї.
XS
SM
MD
LG