Доступність посилання

ТОП новини

Адекватність боротьби зі «свинячим» грипом, «дипломні» проблеми Кислинського та «збитки державі» від групи «Приват» (огляд преси)


Київ – Нинішня ситуація з епідемією грипу, на думку експертів газети «День», чітко продемонструвала, по-перше, невміння влади грати на випередження проблем і аналіз ризиків, по-друге, цілковиту недієздатність усієї державної машини й, нарешті, по-третє, небажання чиновників і політиків відмовитися від спекуляцій навіть навколо такої теми, як здоров’я нації. Видання пише, що нині керівники держави почали тягнути ковдру рятівника нації на себе, різко критикуючи інших. У результаті рішень, постанов, указів на найвищому рівні про заходи боротьби з грипом на найвищому рівні надміру, а реальна робота «в полях» – у дефіциті.

Про нову напасть – «свинячий грип» – сказано написано і написано чимало. Однак чи така вона вже нова? І чи напасть це? Журналісти газети «Нова» поспілкувалися з провідними вченими й медиками і дізналися, що одні вважають цей грип «спланованою панікою», інші – «бактеріологічною зброєю». А деякі вірусологи й мікробіологи вважають, що Україну перетворили на «полігон для експериментів». Докладніше з такими думками газета знайомить у статті «Свинячий грип – бактеріологічна зброя?» Наскільки ці думки мають право на існування, судіть самі.

«Я не знаю, чому в моєму дипломі значиться денне відділення. Формально після другого курсу я перевівся на заочну форму навчання», – звіряється газеті «Факти» колишній заступник голови СБУ Андрій Кислинський. Як інформує видання, стосовно екс-заступника, якого підозрюють у фальсифікації диплома про вищу освіту, порушена кримінальна справа. Інтерв’ю з Кислинським видання друкує під рубрикою «Діло ясне, що діло темне».

До кінця року збитки «Укртатнафти» можуть сягнути майже 400 мільйонів гривень. Як нагадує газета «Діло», серед власників акцій найбільшої нафтовидобувної компанії України – група «Приват» Ігоря Коломойського. Як стверджують експерти видання, саме через цю групу держава несе колосальні збитки, бо нинішній менеджмент компанії працює не в інтересах України, а в приватних інтересах «Привату». Свої цифри, факти і свої висновки видання пропонує у статті «Збитки на чорному золоті».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG