Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ рекомендує продовжувати щеплення від сезонного грипу


Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує українцям продовжувати щеплення від сезонного грипу. При цьому, як заявив сьогодні в Києві керівник групи експертів ВООЗ Юккі Пуккіла, вакцини від вірусу А/H1N1 в Україні поки що немає.

Проте, за його словами, щойно вакцина проти грипу А/H1N1 стане доступною протягом наближчих місяців, першими треба вакцинувати групи високого ризику.

Експерти ВООЗ прибули до Києва 2 листопада. Упродовж тижня вони проводили дослідження у сфері епідеміології, лабораторних служб інфекційного контролю, логістики та інформування населення.

Професор Пуккіла також повідомив, що він з колегами спостерігав за роботою українських лікарів у клінічних умовах, безпосередньо з хворими на грип.

«Остаточні результати наших досліджень будуть доступні найближчим часом. На сонові висновків, що ми зробили до цього часу, наша робота здійснюється з урахуванням того, що більшість зареєстрованих випадків у лікарнях спричинені вірусом грипу H1N1…», – сказав Пуккіла.

Експерти ВООЗ сподіваються найближчим часом детальніше з’ясувати характеристики вірусу, щоб надати українцям більш детальні рекомендації та додаткові заходи, які необхідно здійснити в Україні, заявив керівник делегації ВООЗ.
XS
SM
MD
LG