Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті допускають перенесення виборів Президента


Вибори Президента України можуть бути перенесенi з сiчня на травень 2010 року через можливе запровадження надзвичайного стану у зв’язку з грипом, заявляє заступник голови Секретарiату Президента, представник глави держави у Верховнiй Радi Iгор Попов.

В статті, розмiщенiй в iнтернет-виданнi «Українська правда» Попов, який ранiше очолював Комiтет виборцiв України, пише, що в разi неспроможностi влади впоратися з епiдемiєю «обов’язково постане питання про введення надзвичайного стану».

«Будемо сподiвається, що уряд справиться з епiдемiєю i без надзвичайного стану. Проте епiдемiя вже ставить питання щодо рiвностi кандидатiв та прав виборцiв. Режим карантину дiє в областях одного полiтичного «кольору» i не дiє в iнших. Заборона масових заходiв бiльше вдарила по опозицiйних кандидатах... Можуть виникнути проблеми з набором кандидатiв у виборчi комiсiї та з кворумом у комiсiях», – пише заступник голови президентського Секретарiату.

Водночас, за його словами, «маючи бiльше нiж два мiсяцi до дня голосування, цiлком можливо подолати першу хвилю калiфорнiйського грипу i не допустити наступнi хвилі».

У деяких полiтикiв уже звучали думки про перенесення дати президентських виборiв i проведення їх одночасно з мiсцевими, проте прем’єр Юлiя Тимошенко вже неодноразово заявляла, що необхiдностi запровадження надзвичайного стану у зв’язку з грипом в Українi немає.

Вибори Президента заплановані на 17 січня 2010 року.
XS
SM
MD
LG