Доступність посилання

ТОП новини

Єдиний в Україні завод із виготовлення медичної марлі не працює – міністр


Єдиний в Україні завод із виготовлення медичної марлі на Харківщині вже майже рік не працює, має борги із зарплати, за газ та електроенергію. Про це заявив перший заступник міністра промислової політики Віталій Немилостивий, що відвідав підприємство «Медтекс» у Вовчанському районі Харківської області.

«Зараз «Медтекс» не працює вже близько 9 місяців, а його співробітники частково звільнені або знаходяться у відпустках», – сказав Віталій Немилостивий.

За повідомленням прес-служби харківської ОДА, наразі обласна влада попри борги підприємства перед робітниками та Пенсійним фондом вжила заходів для підключення підприємства до газопостачання, що необхідне для запуску заводської котельної.

Завод було приватизовано у 2002 році. За умовою продажу власник повинен був зберегти профіль виробництва впродовж 5-ти років. На початку 2009, коли сплинув термін дії договору, через відсутність попиту на марлю, власник заводу зупинив її виробництво. Тепер, коли в Україні шириться епідемія грипу, уряд доручив заводові відновити виробництво, аби поповнити запаси марлі в Держрезерві.

«Якщо «Медтексу» перерахують кошти, перша марля буде випущена на підприємстві через місяць-півтора», – заявив Віталій Немилостивий.

Наразі ж, за його словами з 10 млн. гривень, які Держрезерву було виділено на відновлення запасів медичної марлі, залишилося 4,3 млн. гривень, а на решту коштів вже закупили марлю імпортного виробництва.
XS
SM
MD
LG