Доступність посилання

ТОП новини

У Ялті немає грипу і біженців із західних регіонів України


Сімферополь – На курортах Криму, зокрема в Ялті, немає ні грипу, ні біженців з уражених епідемією західних регіонів України. З такими спростуваннями виступила Ялтинська міська рада у відповідь на заяви кримських урядовців про наплив західноукраїнців до курортів півострова.

Про збільшення міграційних процесів із Західної України у зв’язку з епідемією гриму минулого тижня заявив міністр охорони здоров’я автономії Сергій Донич. За його словами, через міграцію населення існує загроза занесення до Криму вірусу пандемічного грипу. Він повідомив, що в регіон щодня прибуває в середньому близько 300 осіб. За даними міністра, через паніку українці їдуть до Криму перечекати ситуацію.

Водночас, прес-секретар мера Ялти Тетяна Агаркова заявила в інтерв’ю УНІАН, що напливу жителів західних регіонів України, де спостерігається зростання кількості захворювань на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, на Південному березі Криму немає. Вона назвала чутками інформацію про те, що жителі західних регіонів країни вирушили до південнобережних курортів Криму «перечекати грип».

Разом з тим керівник Таврійського інституту регіонального розвитку Андрій Клименко, коментуючи таку інформацію, сказав, що Крим мав би скористатися цією ситуацією: «Я не думаю, що тут є якась тенденція до збільшення гостей із західноукраїнських регіонів. З іншого боку, я б на місці кримської влади і туроператорів використав цю ситуацію. Адже саме зараз можна запропонувати послуги кримських курортів населенню інших регіонів України».

«Артек» отримав додаткове бюджетне фінансування

За словами Андрія Клименка, восени спостерігається різкий сезонний спад кількості туристів, які прибувають до Криму і за умілої політики керівників курортно-туристичної галузі автономії можна було б додатково залучити чимало гостей з різних регіонів України.

До речі, цією ситуацією скористався Міжнародний дитячий центр «Артек», керівництво якого добилося від Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України додаткових коштів на подовження перебування у цьому таборів дітей зі вражених грипом регіонів.

Зокрема, як повідомила урядова прес-служба, перебування в «Артеці» продовжили 102 дітям з Львівської області. Це зроблено для уникнення поширення епідемії грипу і гострих респіраторних захворювань. Відповідно до розпорядження міністра Юрія Павленка, дітям, за згодою батьків, продовжене перебування на відпочинку з 9 листопада строком на 21 день. Відпочинок оплачується за рахунок коштів держбюджету.

Раніше про можливість продовжити відпочинок у Криму жителям вражених грипом регіонів, які прибули сюди до початку епідемії, говорив кримський прем’єр Віктор Плакида, але скористалися цією порадою поки що лише «артеківці».

(Сімферополь – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG