Доступність посилання

ТОП новини

В Україні виявлено 67 випадків захворювання на новий грип – МОЗ


В Україні виявлено 67 підтверджених випадків захворювання на пандемічний грип A/H1N1, із них 14 випадків у людей, що померли, повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець на брифінгу у Києві.

Водночас він наголосив, що якщо в регіоні виявлено хоча б одну людину, хвору на пандемічний грип, то всі хворі лікуються за єдиним протоколом, що передбачає захворювання на грип A/H1N1.

Лазоришинець також повідомив, що в Україні станом на вівторок на грип від початку нинішньої епідемії захворіли загалом 1 мільйон 31 тисяча 587 людей, із них на цей час понад 52 тисячі перебували у стаціонарах, що значно менше, ніж попередньої доби.

«Тобто заходи, які було вжиті, є правильними і дозволяють знизити рівень захворюваності», – заявив Лазоришинець. «Можна говорити про стабілізацію ситуації з деякими моментами поліпшення», – додав він.

Заступник міністра охорони здоров’я наголосив, що вакцинацію проводити необхідно.

«Я вже повторюю, як папуга, – в третій чи в четвертий раз: обов’язково треба прививатися проти сезонного грипу та, коли надійде вакцина проти пандемічного грипу, – також обов’язково прививатися. Але там є певні медичні покази, які буде визначати лікар перед тим, як проводити цю вакцинацію», – заявив він.

Лазоришинець не зміг дати відповіді на запитання, чи буде продовжено карантин у західних регіонах, а також чи будуть відновлені заняття у школах та вишах.
XS
SM
MD
LG