Доступність посилання

ТОП новини

МЗС підтвердило, що пірати захопили судно з 7 українцями


Пірати захопили 5 листопада біля Сейшельських островів в Індійському океані судно Delvina, яке йшло під прапором Маршалових Островів і на борту якого перебувають 7 громадян України, підтвердив сьогодні на брифінгу керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Валерій Джигун.

Він не навів подробиць, сказавши: «Єдине, що ми знаємо, – що судно прямує до берегів Сомалі. Як тільки буде перший зв’язок, ми зможемо отримати інформацію через оператора судна і дізнатися про ситуацію з екіпажем і про те, які вимоги висувають пірати».

МЗС намагається вияснити подробиці захоплення судна і вимог піратів.

5 листопада в військово-морському протипіратському з’єднанні Євросоюзу повідомили, що сомалійські пірати захопили того дня в Індійському океані балкер «Делвіна» з 7 українцями і 14 філіпінцями в складі екіпажу.

Судно під прапором Маршалових Островів, власником якого є компанія з Греції, йшло з вантажем пшениці з Середземного моря до Кенії.

Крім того, ще 24 громадян України перебувають на борту іншого викраденого судна Ariana. За викуп цього екіпажу й судна, захопленого в Індійському океані ще 2 травня, пірати вимагають 10 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG