Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр закликає Президента не блокувати асигнування на боротьбу проти грипу


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, у середу звернулася із закликом до Президента Віктора Ющенка не зволікати із схваленням закону про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу проти грипу.

«Я вимагаю від Президента країни, щоб він сьогодні підписав цей закон і дав можливість уряду закупити все необхідне, включаючи вакцину, включаючи все необхідне медичне обладнання», – заявила Юлія Тимошенко.

3 листопада Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2009 рік додаткові асигнування в резервний фонд 1 млрд. гривень для боротьби з епідемією грипу.

Водночас Прем’єр-міністр звинувачує Президента у блокуванні діяльності уряду по боротьбі з епідемією грипу: «Поки уряд не отримає необхідної кількості фінансових ресурсів, ми не можемо укласти жодного контракту, ми не можемо сьогодні боротися з епідемією. Ми вважаємо, що діяльність Президента, коли він свідомо не підписує закон про виділення коштів на боротьбу з епідемією, за який проголосували майже всі депутати в парламенті – понад 400 народних депутатів, – це є прямою діяльністю проти України».

За словам Юлії Тимошенко, «така діяльність для Президента є несумісною з його перебуванням на посаді».
XS
SM
MD
LG