Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті захворюваність на грип та ГРВІ загалом спадає, серед дітей зростає


Із 3 тисяч 200 прикарпатців, які звернулися за медичною допомогою через грип та гострі респіраторні вірусні інфекції за минулу добу, третина – діти.

За словами заступника начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зої Ціхонь, хоча спостерігається стабілізація ситуації з грипом та ГРВІ і зменшення захворюваності загалом, та серед дітей динаміка зростає. Причому поступають діти з родин, де є вогнища грипу.

На думку медиків, це є наслідком масового гуляння, передчасної відмови від носіння масок та інших профілактичних заходів.

(Фахівці ВООЗ попереджають, що здорові люди взагалі не мають носити маски, хіба тільки на час догляду за хворими. Носіння масок, які вже відвологли від дихання, та понад одну-півтори години різко збільшує ризик захворіти. Одноразові використані маски треба відразу викидати, багаторазові – прати й висушувати. Руки, якими торкалися маски, навіть випадково, треба негайно дбайливо мити. – Радіо Свобода)

Питання про продовження канікул, які через карантин триватимуть до 22 листопада, наразі не розглядається.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Івано-Франківська, в реанімаційних відділеннях усіх лікувальних закладів області з грипом та ГРВІ перебувають 79 хворих, в тому числі 58 дорослих, серед яких 5 вагітних жінок, а також 21 дитина.

Дев’ять хворих залишаються на штучній вентиляції легенів, п’ятеро з них – у дуже важкому стані.

За останню добу від грипу та ГРВІ померло четверо хворих.

Серед 29 померлих від грипу та ГРВІ на Прикарпатті є одна дитина 12 років.

Загалом із початку епідемії за медичною допомогою через грип та ГРВІ звернулося 96 тисяч прикарпатців.
XS
SM
MD
LG