Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі в Естонії не будуть розрізняти пандемічний і звичайний грип


В Естонії з сьогоднішнього дня в кожного з пацієнтів, підозрюваних у захворюванні на грип, більше не братимуть спеціальні проби на визначення нового грипу.

На думку фахівців, пандемічний грип перетворився на звичайне сезонне захворювання, передають агенції новин.

«Це не питання грошей, це результат спостереження за епідеміологічним процесом. Сезонні вірусні захворювання поширюються з такою ж інтенсивністю, як і цей новий грип», – повідомив Естонському телебаченню радник із епідеміології інспекції охорони здоров’я Естонії Кууло Кутсар.

Він визнав, що естонські фахівці з самого початку приділили недостатню увагу новому грипові A/H1N1, оскільки вірус виявився досить звичайним вірусом і, судячи з картини перебігу хвороби, він не викликає особливих важких форм захворювання.

«Цей грип був уже в Естонії місяці. Картина захворювання і від сезонного, і від пандемічного вірусу грипу однакова, лікування однакове, запобіжні заходи однакові, тому тут більше немає необхідності робити відмінності», – завив представник інспекції охорони здоров’я Естонії.

Раніше інспекція охорони здоров’я Естонії підтвердила діагноз зараження вірусом грипу A/H1N1 в одного школяра, а також у двох родин, які приїхали з-за кордону.
XS
SM
MD
LG