Доступність посилання

ТОП новини

Луценко обіцяє доставити Лазаренка «до ізолятора»


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяє, що міліція затримає колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, якщо той повернеться в Україну.

Як заявив сьогодні міністр в інтерв’ю журналістам, екс-прем’єр уже кілька років оголошений Генпрокуратурою у міжнародний розшук.

«Враховуючи його бажання про повернення в Україну і те, що він перебуває у міжнародному розшуку, він буде затриманий в аеропорту «Бориспіль» і доставлений до ізолятора», – сказав Юрій Луценко.

11 листопада ЗМІ повідомили, посилаючись на інтерв’ю Павла Лазаренка у США, що він готує своє повернення в Україну, якщо американський суд вирішить звільнити його з-під варти у зв’язку з закінченням терміну покарання. «Для мене так питання навіть не стоїть. Відразу ж після закриття справи у США – додому, і лише додому», – заявив, за повідомленнями, екс-прем’єр-міністр України.

Павло Лазаренко в кінці травня 2004 року був визнаний федеральним судом присяжних у Каліфорнії винним у відмиванні грошей, вимаганні та інших злочинах. У серпні 2006 року суд виніс йому вирок: 9 років ув’язнення.

Він відбуває покарання у федеральній в’язниці в містечку Даблін у Каліфорнії, повідомляла нещодавно американська преса.

За цими повідомленнями, на Лазаренка чекає ще кілька звинувачень чи й вироків в інших країнах, зокрема, в Швейцарії та в Україні.

18 листопада суддя в Сан-Франциско має переглянути вирок Лазаренкові після того, як у квітні суд зняв із екс-прем’єра кілька з його звинувачень.

А 2 листопада Верховний суд США відмовився взяти до розгляду апеляцію адвокатів Лазаренка, які хотіли домогтися від цього Суду повернути справу на перегляд, мовиться в повідомленні на сайті Верховного суду США.
XS
SM
MD
LG