Доступність посилання

ТОП новини

Чи може Лазаренко скомпрометувати Тимошенко? Скільки коштуватиме голос виборця? (Огляд преси)


Київ – Для всіх без винятку реальних кандидатів у президенти головним завданням є створення ефективних штабів в областях, де у них немає більшості, а ще – зміцнення своїх політичних позицій моральним авторитетом представників регіональних еліт. Адже, як стверджує експерт газети «День», перемогу на виборах можна забезпечити лише завдяки регіональній еліті.

Тільки-но в Україні загострюється політична ситуація, або у зв’язку з виборами, в інформаційному просторі одразу ж виникає тінь Павла Лазаренка. Мовляв, ось приїде Павло Іванович і розкаже народу всю правду про Юлію Тимошенко. Зокрема про те, як вона змушувала його красти народне добро. Однак, як стверджує газета «День», демонічний образ Лазаренка -образ неактуального минулого. Те, що десять років тому було предметом скандалів, сьогодні стало вже нормою. Українців уже не здивуєш тим, що державні мужі крадуть мільйони, йдуть на міжнародні змови, беруть участь в аферах. Відтак поріг чутливості у людей до негативної інформації став дуже слабенький. Та й сам Лазаренко вже давно став напівміфічною фігурою. Заголовок статті «Грім без блискавки».

До виборів ще більше двох місяців, а вже лунають звинувачення політичних опонентів у підкупі голосів виборців. Експерти газети «Сегодня» з цим погоджуються, і зазначають, що підкуп виборців – технологія ефективна. Практика останніх 5-6 років засвідчує, що 80-90% людей, якщо вже взяли гроші, то голосують за «потрібного» кандидата. Особливо в селах. Раніше на виборах голос виборця купувався до 300-500 гривень. Але зараз експерти вважають, що криза знизила тарифи. Хоча політолог Віктор Небоженко переконаний, що ціна доходитиме до 100 доларів, але значна частина цієї суми осяде в кишенях посередників.

Держкомстат почав розрахунки змін валового внутрішнього продукту за новою технологією. Це, як переконує газета «Діло», «допоможе» уряду оголосити про те, що криза вже закінчилася. Наскільки нова технологія подаватиме об’єктивну інформацію і чи відповідатиме вона дійсності, - про це йдеться в статті «Реальний політичний ВВП».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG