Доступність посилання

ТОП новини

Британія переконує партнерів послати війська до Афганістану


Прем’єр-міністр Великої Британії заявив, що намагається переконати партнерів у союзі НАТО та інших союзників узяти зобов’язання послати до Афганістану додатково ще загалом 5 тисяч військових.

В радіоінтерв’ю британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі» Ґордон Браун сказав, що направив своїх посланників до деяких європейських країн у намаганні здобути їхню підтримку своїй пропозиції.

Велика Британія має в Афганістані близько 9 тисяч військових і вже пообіцяла, що пошле туди ще близько 500. Але Лондон наполягає, що цей тягар мають поділити з ним і інші країни.

Одночасно з заявою британського прем’єра з Кабула повідомили, що Німеччина пошле до Афганістану в грудні ще 100 військових.

Як сказав міністр оборони Німеччини Карл-Теодор цу Ґуттенберґ, який перебуває в Афганістані з візитом, ці додаткові війська розташують на півночі Афганістану, де вже діє більшість із близько 4 тисяч 200 німецьких військових у цій країні.

В Афганістані вже загинули 36 німецьких військових, і громадська підтримка цієї місії зовсім низька.

Цу Ґуттенберґ іще вчора заявив афганським урядовцям у Кабулі, що Німеччина має намір продовжувати свою місію в Афганістані, але афганський уряд має викласти чіткий план своїх дій на майбутнє.
XS
SM
MD
LG