Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обурений затриманням українських моряків у ДР Конго


Міністр закордонних справ у телефонній розмові висловив обурення своєму колезі з Демократичної Республіки Конго через дії органів влади в цій країні навколо затримання українських моряків, повідомила в суботу прес-служба МЗС.

Петро Порошенко в розмові з Алексісом Тамбве Мвамбою порушив питання про дії місцевої влади міста Матаді щодо українських моряків, членів екіпажу судна Island of Luck, які, за повідомленням, були «незаконно затримані 23 жовтня в порту Матаді (ДРК) і абсолютно бездоказово звинувачені у злочині» проти громадянина Демократичної Республіки Конго.

Український міністр, зокрема, обурений порушенням відповідної Віденської конвенції, а саме тим, що до затриманих моряків не допустили посла України в сусідньому Габоні, який за наказом міністра терміново прибув до Демократичної Республіки Конго, щоб надати морякам дипломатичний захист.

Алексіс Тамбве Мвамба в відповідь запевнив Петра Порошенка, що особисто опікуватиметься справою українських моряків і вже наступного тижня буде готовий поінформувати про стан вирішення проблеми, й пообіцяв сприяти послові України в Габоні під час його місії в місті Матаді, мовиться в повідомленні прес-служби МЗС.
XS
SM
MD
LG