Доступність посилання

ТОП новини

Браун пропонує провести нараду з проблем Афганістану


Прем’єр-міністр Великобританії Ґордон Браун запропонував на початку наступного року провести в його країні міжнародну конференцію з проблем Афганістану.

Виступаючи у Лондоні, Браун зазначив, що учасники такої наради мали б обговорити підготовку і графік поступової передачі афганським військам відповідальності за безпеку в їхній країні, яка мала б початися вже наступного року.

За словами прем’єр-міністра, це дасть можливість іноземним військам почати залишати Афганістан.

Браун також заявив, що війська коаліції під проводом США в Афганістані разом із діями армії Пакистану в їхній країні досягли значних успіхів у послабленні позицій терористичної мережі «Аль-Каїда».

Але, сказав він, західні війська продовжують залишатися в Афганістані, щоб не дати ісламістському рухові «Талібан» знову надати безпечний притулок терористам.

В Афганістані тривають дві міжнародні військові операції. Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF), у яких беруть участь понад 40 країн, перебувають в Афганістані за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО. Окремо там відбувається Операція «Тривала свобода» в складі коаліції під проводом США, що складається головно з американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG