Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: дiалог із безвiзового режиму отримає новий поштовх після самiту Україна-ЄС


Дiалог зi встановлення безвiзового режиму отримає «новий iмпульс» за результатами самiту Україна-ЄС, який вiдбудеться 4 грудня в Києвi. Про це глава українського зовнiшньополiтичного вiдомства Петро Порошенко повiдомив у вiвторок у Брюсселi.

«На експертному рiвнi роботу чотирьох груп завершено, i на сьогоднi потрiбнi дуже серйознi полiтичнi рiшення, потрiбний графiк заходiв, що передбачають чiткi завдання для української сторони», – сказав Порошенко.

За його словами, такi завдання перш за все стосуються Мiнiстерства закордонних справ, Державної митницi, Державної прикордонної служби, Мiнiстерства юстицiї.

«Цi плани буде чiтко опрацьовано, i ми отримали запевнення, що цей графiк пiдтримають представники Єврокомiсiї… Ми отримаємо конкретнi послання, умови, виконавши якi, Україна має вийти на формат безвiзового дiалогу. Ми отримали чiтке розумiння наших партнерiв стосовно продовження цiєї роботи», – наголосив Порошенко.

Крiм того, за його словами, було також порушене питання про розширення категорiй громадян, яким надаватимуть безкоштовнi вiзи.
XS
SM
MD
LG