Доступність посилання

ТОП новини

ООН: у районі Східної Африки цього року зафіксували 170 нападів піратів


У районі Східної Африки у 2009 році зареєстрували близько 170 піратських нападів, йдеться у доповіді про положення з піратством генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Пан Ґі Муна, переданій Раді безпеки.

При цьому, відзначають в ООН, багато з актів збройних розбійних нападів на морі цього року були для нападників невдалими.

Як повідомляє Центр новин ООН у доповіді мовиться про політичні, юридичні й оперативні заходи, вжиті державами, регіональними організаціями та ООН для боротьби зі збройними розбійними нападами біля узбережжя Сомалі, де з січня до вересня цього року захопили 34 судна і взяли в заручники 450 моряків.

Глава ООН наголосив, що для гарантування довгострокової безпеки міжнародного судноплавства біля узбережжя Сомалі необхідно активізувати заходи зі стабілізації становища на суші. Пан Ґі Мун закликав міжнародне співтовариство підключитися до зміцнення безпеки портів на узбережжі Сомалі.

Генеральний секретар звернув увагу членів Ради безпеки на деякий зсув піратської активності з Аденської затоки до західної частини Індійського океану, а зовсім нещодавно – ближче до Сейшельських островів. За словами Пан Ґі Муна, сталося це значною мірою через успішні дії військово-морських сил міжнародного співтовариства біля узбережжя Сомалі.
XS
SM
MD
LG