Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко обіцяє кількамільярдні спільні проекти з ОАЕ


Президент Віктор Ющенко наголошує, що результатом його візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів будуть кількамільярдні спільні проекти двох країн.

Підсумовуючи свій дводенний візит до ОАЕ, глава держави наголосив, що під час зустрічей з керівництвом країни він побачив велике бажання розвивати відносини з Україною.

«Я вважаю, що мій візит надзвичайно успішний. І хочу, щоб досягнуті домовленості були успішно реалізовані як на рівні уряду, так і на рівні областей», – сказав Ющенко.

Говорячи про конкретні домовленості, Президент зауважив, що Арабські Емірати хочуть працювати з Україною в сільськогосподарському секторі. Так, вже на сьогодні, за словами Ющенка, досягнуто домовленості, що на території України ОАЕ будуть освоювати 50-100 тисяч гектарів.

Глава держави зауважив, що представники Еміратів зацікавлені не лише в спільному вирощуванні агрокультур, а й в спільних проектах у тваринництві.

Також, за словами Ющенка, є домовленості щодо співпраці в сфері військово-технічного комплексу, в сфері будівництва, пов’язаного із залізничним транспортом, в космічній, авіаційній сфері.

Президент України перебував з офiцiйним дводенним вiзитом в ОАЕ. Наразi глава держави повертається до України.
XS
SM
MD
LG