Доступність посилання

ТОП новини

Війна компроматів та підкуп виборців – основні особливості виборів-2010? За наркотиками – до аптеки? (Огляд преси)


Київ – Невід’ємним атрибутом нинішніх виборів стануть війни компроматів, а не програмне дербі, стверджує газета «День». Однак голова Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв’ю виданню наголошує, що на електоральну свідомість досвідчених українців скандали не вплинуть. Хіба що кожний новий компромат стане перешкодою для нарощування електоральної бази того з кандидатів, хто є фігурантом скандалу. На думку голови КВУ, в питанні виборів по-українськи значно більшу роль відіграє грошовий чинник. «Схема підкупу виборців уже активно реанімується в штабах кандидатів на Президента», – зазначає Олександр Черненко. Заголовок матеріалу – «Майбутнє на продаж».

Нинішні економічні проблеми в Україні – це тільки квіточки, ягідки будуть пізніше – країну чекає не фініш фінансової кризи, а його старт. Принаймні, так у газеті «Факти» стверджує міністр фінансів опозиційного уряду Микола Азаров. Докладніше з його думкою видання знайомить на шпальті «Коментарі».

Інші прогнози і оцінку економічній ситуації в Україні пропонує газета «Діло». Видання переконує, що ситуація в українському банківському секторі стабілізувалась, і очікувана багатьма експертами друга хвиля банківської кризи навряд чи накриє Україну. Загалом же для банківського сектора 2010 рік буде часом злиття і поглинання, купівлі активів і пасивів та ліквідації проблемних банків.

Рейд столичними аптеками, яке ініціювали місцеві ЗМІ з метою з’ясувати ситуацію з продажем ліків із наркотичним вмістом, виявив, що придбати наркотики у Києві не проблема. Як стверджує газета «Вечірній Київ», у столиці вільно обертаються нарковмісні препарати – і легально, і нелегально. Їх продають за рецептом і без, а інколи навіть самі… правоохоронці. Докладніше про цю проблему йдеться у статті «У київських аптеках прописалися наркотики».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG