Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявляє про стійку тенденцію оздоровлення економіки України


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що економічні показники України за третій квартал цього року свідчать про те, що склалася стійка тенденція оздоровлення економіки країни.

«Якщо ми в перші місяці ще говорили про те, що для оптимізму немає ніяких підстав, то динаміка, що триває як мінімум у другому й третьому кварталах, свідчить про стійку тенденцію оздоровлення, що дає нам підстави говорити про поступовий вихід України з кризи», – заявила Тимошенко сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

За її словами, за показниками ВВП Україна увійшла до ряду країн Європи, де спостерігається скорочення темпів падіння цього показника.

«Якщо у нас на початку кризи падіння ВВП було понад 20% – у такому шоці перебувала вся країна й економіка, то в другому та третьому кварталах ми демонструємо достатньо серйозну динаміку оздоровлення», – сказала прем’єр.

За даними Держкомстату, падіння ВВП України в третьому кварталі 2009 року сповільнилося до 15,9% проти 17,8% у другому кварталі цього року.
XS
SM
MD
LG