Доступність посилання

ТОП новини

Грип на Донеччині починає відступати


У Донецьку ще на початку листопада запровадили дезінфекцію транспорту
У Донецьку ще на початку листопада запровадили дезінфекцію транспорту

Донецьк – Захворюваність у Донецьку незначно перевищує епідемічний поріг – усього на 18 відсотків, спостерігається тенденція до зменшення кількості хворих на сезонні інфекції. Поодинокі підтверджені випадки захворювань на новий грип і в цілому позитивна картина свідчать про те, що карантин у Донецькій області може закінчитись раніше визначеного терміну.

Нині серед дітей і школярів захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції менша від епідпорогу на 30 відсотків, каже головний санітарний лікар Донецька Валерій Ковальов.

«Показань до продовження карантину немає. Іде поступове спадання епідемічного процесу. До кінця тижня, ми прогнозуємо, захворюваність упаде нижче від епідпорогу», – вважає він.

При цьому головсанлікар звернув увагу, що минулими роками ситуація з захворюваністю була аналогічна.

Карантин шкодить економіці Донеччини

Донеччан спонукає припинити карантин також економічна ситуація. Як повідомив мер Олександр Лук’янченко, за останні два тижні доннечани, яким ні з ким залишити вдома малу дитину, оформили близько 10 тисяч лікарських листів.

Міський голова зазначив, що збитки для промисловості від карантину ще ніхто не підраховував, та надалі тримати дітей і батьків удома немає сенсу.

Тим часом захворювання на новий тип грипу загалом із успіхом лікується. Наразі у Донецькій області налічили чотири випадки цього захворювання.

Із них медичний працівник, що захворіла минулого тижня, вилікувалась і вже ходить на роботу, повідомив Валерій Ковальов.

Також зафіксовані два випадки захворювання на новий грип у Маріуполі і в Красноармійському районі Донеччини. Валерій Ковальов каже, що напередодні хвороби ці люди відвідали Західну Україну.

Є й один летальний випадок – 16 листопада померла молода донеччанка. 20-річна жінка, яка щойно народила дитину, була ослаблена пологами. Дитину лікарям вдалося врятувати.

(Донецьк – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG