Доступність посилання

ТОП новини

Від епідемії грипу вільні вже 12 регіонів України – дані МОЗ


Епідемічний поріг залишається перевищений у 14 областях і в Києві, водночас уже 10 областей, Крим і Сімферополь не сягають рівня епідемічного порогу, повідомило в середу Міністерство охорони здоров’я.

У вівторок епідемпоріг був перевищений у 19 областях та Києві.

Менша і кількість тих, хто захворів за останню добу на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції та ускладнення від них, – їх було в середу менш як 45 тисяч проти понад 56 з половиною тисяч у вівторок.

Так само менше й шпиталізованих за останню добу – їх менш як 2 тисячі 900 осіб, а в вівторок було майже 3 з половиною тисячі.

Натомість знову зросло число померлих від наслідків грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій та ускладнень від них за останню добу – до 18 осіб. У вівторок померлих було 12, а кількома попередніми днями – по 16–17 людей щодня.

Загальна кількість жертв нинішньої епідемії від її офіційного початку 29 жовтня становить на середу 344 особи.

Перехворіли чи ще хворіють на грип і ГРВІ відтоді до середи загалом уже понад півтора мільйона осіб.

Побували чи ще перебувають у лікарнях із початку епідемії майже 86 тисяч людей, із них майже 55 тисяч уже виписали.

При цьому, як повідомило МОЗ, із цих виписаних діагноз грипу чи пневмонії поставили більш як 14 з половиною тисячам осіб.

У вівторок міністерство повідомляло про понад 17 тисяч 300 людей із такими діагнозами. Яким чином це число, що нарощується від 29 жовтня, могло зменшитися, МОЗ не повідомляє.
XS
SM
MD
LG