Доступність посилання

ТОП новини

Чим завершиться ініціатива відставки уряду? Українці стали подорожувати за кордон самостійно? (Огляд преси)


Що спільного між риторикою перших демократичних виборів 90-річної давнини і риторикою нинішньою? Про це розмірковує дописувач газети «День». Він вважає, що вибори 1917 року, коли вперше на теренах України пройшла широкомасштабна виборча кампанія до органів місцевого самоврядування (міських дум) у порівнянні з нинішніми виборами виглядає щирішою. Хоча й не без відсутності порожньої риторики. По суті, риторика перших демократичних виборів в Україні – радше спадщина попереднього авторитарного режиму, аніж здобуток демократії. Про інші паралелі давніх і сучасних виборчих кампаній докладніше йдеться в статті «Демагогія як… «практична зброя».

Ініціатива відставки Кабміну завершиться нічим, лише перейде в площину політичних конфронтацій і спекуляцій, стверджують експерти газети «Факти». Вони сумніваються, що вотум недовіри уряду має реальну перспективу. Навіть якщо припустити, що голосів парламентаріїв вистачить для відставки Кабміну, Юлія Тимошенко залишиться в.о. прем’єра і далі керуватиме урядом.

Газета «Нова» стверджує, що справа «педофілів-артеківців» набула публічності виключно на замовлення. І що правоохоронні органи знають багато подібних злочинних дій високопосадовців, однак мовчатимуть про них до певної пори, доки не надійде вказівка «згори». А тим часом вони спокійно отримують плату за свою мовчанку. Або, як пише видання, «доять» клієнтів».

Економічна криза повністю перекроїла вітчизняний ринок автострахування. Шанси вистояти у нових економічних умовах мають найконкурентоздатніші компанії. Про те, які стратегії виживання сьогодні застосовують страховики, з’ясовували журналісти «Ізвєстій» в Україні».

Туристичний бізнес несе збитки. Як стверджує газета «Діло», кількість українців, котрі хотіли б організовано, через туристичні фірми подорожувати закордонням, зменшилася упродовж останніх 9 місяців на 20%. Представники турфірм пояснюють це тим, що стало легше отримувати візи для індивідуальних поїздок. Відтак чимало українців відмовляються від послуг профільних компаній і самостійно займаються організацією подорожей за кордон.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG