Доступність посилання

ТОП новини

РНБО вирішила направити український спецпідрозділ для боротьби з піратами


Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про направлення 30 українських бійців спецпідрозділу для участі в операції Європейського Союзу із протидії піратству «Аталанта» в районі Африканського Рогу. Про таке рішення РНБО повідомив міністр закордонних справ України Петро Порошенко.

За його словами, для України це питання набуло особливого значення, оскільки на сьогодні на двох кораблях у піратському полоні опинилися українські громадяни. Як зауважив Порошенко, операція «Аталанта», до якої Україна планує приєднатися, «є жорсткою збройною протидією піратству».

Керівник МЗС повідомив, що на першому етапі передбачається участь до 30 осіб, зокрема, представників спецпідрозділу СБУ «Альфа».

Водночас, за словами Порошенка, розглядається питання про залучення до операції представників спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Фінансування участі українських бійців спецпідрозділів відбуватиметься за рахунок коштів державного бюджету, яких необхідно близько 30 мільйонів гривень на рік.

Порошенко також повідомив, що для реалізації цього рішення РНБО подає до Верховної Ради два законопроекти: перший – щодо внесення змін у бюджет на поточний рік для здійснення відповідного фінансування участі в цій операції; другий – безпосередньо щодо направлення миротворчих підрозділів України за кордон.
XS
SM
MD
LG