Доступність посилання

ТОП новини

Янукович хоче розмовляти з ЄС разом із Росією


Виступаючи на з’їзді російської партії «Єдина Росія» в російському Санкт-Петербурзі в суботу, лідер української Партії регіонів заявив, що в разі своєї перемоги на президентських виборах має намір почати з Європою новий діалог, однією зі сторін якого стане Росія.

«Від нас у Європі чекають відкритих дружніх відносин, тому що втомилися від газових воєн і безглуздої дипломатичної пересварки», – сказав колишній український прем’єр, а нині один із провідних опозиціонерів делегатам з’їзду провідної російської прокремлівської партії, яку називають «партією влади».

«У 2010 році ми перегорнемо цю сторінку і почнемо новий діалог у форматі Україна, Росія і Європейський Союз», – заявив Віктор Янукович, який кандидує на виборах Президента України в січні 2010 року.

Він також навів свої плани розвивати щонайширшу співпрацю з Росією в разі своєї перемоги й додав, що Партія регіонів і її однодумці вже багато років співпрацюють із «Єдиною Росією» і «пов’язують із нею своє майбутнє».

Партія «Єдина Росія», яка завжди підтримує курс президента і уряду своєї країни, має в Державній думі Росії конституційну більшість (315 місць із 450, тобто 70 відсотків).
XS
SM
MD
LG