Доступність посилання

ТОП новини

У ДР Конго починається суд над українськими моряками


Суд у Кiншасi розпочне розгляд «справи українських морякiв», затриманих у Демократичнiй Республiцi Конго за пiдозрою в побиттi мiсцевих жителiв, в понедiлок, 23 листопада. Про це повiдомив речник МЗС України Валерiй Джигун.

За його словами, глава українського МЗС Петро Порошенко провiв телефонну розмову зi своїм колегою з ДР Конго, пiд час якої обговорювалися кроки для швидкого звiльнення українських морякiв.

«Мiнiстр закордонних справ ДР Конго поiнформував, що на його звернення до правоохоронних органiв прискорити рiшення долi українських морякiв, на понедiлок, тобто, на сьогоднi, 23 листопада, призначено перше слухання в розглядi цiєї справи в судi», – сказав Джигун.

Зі свого боку, Порошенко висловив сподiвання на чесний i справедливий хiд судових слухань, розповiв прес-секретар МЗС.

Окрiм цього, мiнiстри обговорили можливiсть зустрiчi українського посла в Габонi iз затриманими українцями i членами екiпажу, якi перебувають на суднi.

Як повідомив Джигун, найближчими днями знову вiдбудеться телефонна розмова двох мiнiстрiв для обговорення цiєї теми.

Судно Island of Luck прибуло до порту ДР Конго Матадi 4 жовтня з вантажем рису. У складi екiпажу судна – 15 громадян України i троє громадян Росiї.

За попереднiми даними, команду звинувачують у розправі над чотирма громадянами ДР Конго, якi незаконно пробралися на борт судна, внаслiдок чого один iз них нiбито потонув.
XS
SM
MD
LG