Доступність посилання

ТОП новини

Делегація «Нафтогазу» вирушила на переговори до Москви


Делегація Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» сьогодні вранці вилетіла до Москви, щоб, як повідомив напередодні голова «Нафтогазу» Олег Дубина, розпочати юридичне оформлення зменшення обсягів закупівлі газу в 2010 році з російським ВАТ «Газпром».

Дубина, зокрема, казав, що прем’єри України та Росії минулого тижня доручили «Нафтогазові» й «Газпромові» документально оформити нестягування з українського державного холдингу штрафних санкцій і пені за недобір російського газу в 2009 році, а також зниження обсягів закупівлі природного газу Україною в 2010 році.

Крім того, українські ЗМІ повідомили, що в Москві «Нафтогаз» може обговорити з російськими банками можливість надання кредиту на суму від 500 мільйонів до 1 мільярда доларів.

Згідно з підписаним у січні 2009 року контрактом із «Газпромом», у 2010 році «Нафтогаз» має збільшити закупівлю російського газу з 40 мільярдів кубометрів до 52 мільярдів кубометрів. Штрафні санкції можуть бути пред’явлені, якщо обсяг закупівель становить менше, ніж 80 відсотків контрактних зобов'язань.

«Нафтогаз» і представники українського уряду раніше прогнозували, що у 2009–2010 році обсяги закупівель російського газу становитимуть близько 25–27 мільярдів кубометрів щорічно.
XS
SM
MD
LG