Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу: угоди з «Хамасом» про звільнення бранця поки що немає


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляє, що наразі рано говорити про досягнення угоди щодо звільнення полоненого ізраїльського військового Ґілада Шаліта.

«Угоди ще немає, і особисто я не знаю, чи буде вона укладена. У випадку, якщо ми домовимося, остаточне рішення буде ухвалювати кабінет, і питання буде винесене на публічне обговорення. Це не стане доконаним фактом, поки уряд і громадськість не висловлять своєї точки зору. Тому ніякого рішення поки що немає. Угоди немає, наразі нічого не зрозуміло», – сказав Нетаньягу.

Раніше член ізраїльського уряду Бен Елієзер повідомив, що Ізраїль упритул наблизився до досягнення домовленості з радикальним ісламістським палестинським рухом «Хамас» про звільнення сотень палестинських в’язнів із ізраїльських в’язниць в обмін на визволення ізраїльського військового, якого палестинські повстанці утримують уже кілька років.

У Каїрі за посередництва Єгипту й Німеччини відбуваються переговори про можливість такого обміну в’язнями.

Військового Ґілада Шаліта викрали на межі Смуги Гази ще в червні 2006 року і, як вважають, утримують у цій частині палестинських територій.
XS
SM
MD
LG