Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ пропонує Раді визнати УПА воюючою стороною


Вісім депутатів від фракції БЮТ пропонують Верховній Раді визнати Українську повстанську армію воюючою стороною в Другій світовій війні. Про це йдеться у відповідному проекті закону, зареєстрованому в парламенті.

Депутати пропонують надати воякам УПА статус учасників бойових дій з усіма належними пільгами. У пояснювальній записці до проекту депутати посилаються на європейський досвід.

«Уже вся Європа давно помирила солдатів, що воювали по різні сторони фронту напередодні й у роки Другої світової війни, європейці не відмовляються від своїх громадян тільки тому, що ті воювали на тій чи іншій стороні», – йдеться в поясненні до проекту закону.

Депутати сподіваються, що нинішній склад парламенту зможе ухвалити цей законопроект і почати процес суспільного примирення.

У березні троє парламентарів від НУНС пропонували парламенту визнати Організацію українських націоналістів (ОУН) і УПА воюючою стороною в період 1939-1956 років у боротьбі за свободу й незалежність української держави, але цей законопроект так і не був розглянутий парламентом.
XS
SM
MD
LG