Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура хоче зустрітися Литвином, а Балога, може, агітуватиме за Януковича (огляд преси)


Київ – Наближається дата відзначення жертв Голодомору, і, як передбачає дописувач газети «День», з’явиться чимало публікацій, що ця тема, мовляв, розпалює протистояння в суспільстві, що не варто були «викидати» у цей скрутний час мільйони гривень на Меморіал жертвам Голодомору, що це «танці на кістках»… Але, як зауважує автор статті, на національні святині жоден народ, який себе поважає і має національну гідність та пам’ять, грошей не шкодує і творить гідні меморіали. Адже під час Голодомору Україна втратила цілу Атлантиду, те, чим найбагатший народ – дух, пам’ять, своє «я». З ними інакшою була б Україна і влада у ній. Про це автор наголошує у статті «Вклоніться жертвам в Україні».

Генпрокуратура не може визначитися, як їй бути зі спікером Володимиром Литвином, котрий вперто не приходить на запрошення цього поважного відомства. А без нього, як стверджує в газеті «Сегодня» старший слідчий Генпрокуратури Олександр Харченко, ніяк не просунеться слідство у справі фоноскопічної експертизи плівок майора Мельниченка. З одного боку, спікер – один із ключових фігурантів у справі Гонгадзе, а з іншого – депутат і кандидат на Президента, особа недоторканна. Його не можна доставити силоміць. Однак, як наголошує правоохоронець, слідство все одно до нього підбирається, тому Литвинові краще добровільно з’явитися в ГПУ.

«Балога втратив рівновагу» – у статті під таким заголовком газета «Діло» стверджує, що в партії екс-голови Секретаріату Президента «Єдиний центр» – тріщина. Впливові народні депутати, що представляють цю партію у Верховній Раді, шукають політичний притулок в інших політсилах. Дехто агітуватиме за Віктора Ющенка, а дехто – за Юлію Тимошенко. Сам же Віктора Балога, за інформацією видання, взявся забезпечити перемогу головному регіоналові Віктору Януковичеві.

Якщо сотні років тому багатіям на потіху з заморських країн привозили дивовижних звірів, то зараз власником мавпочки або ж тигра може стати кожен – в інтернет-магазинах знайдеться живий товар на будь-який смак. Бізнес є бізнес, і контрабандисти, переправляючи тварин через кордон, без докору сумління накачують братів наших менших клофеліном і обмотують скотчем. А покарання – всього лише штраф і конфіскація «товару», адже в Україні жодна організація, як з’ясували журналісти газети «Нова», проблемою контрабанди тварин не займається.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG