Доступність посилання

ТОП новини

Віктором Януковичем можуть зацікавитися правоохоронці? Чи врятує таміфлю від «свинячого грипу» ? (Огляд преси)


Найближчим часом у центрі уваги правоохоронних органів може опинитися лідер Партії регіонів. Як інформує газета «Вечірні вісті», парламентарій Володимир Яворівський сумнівається у справжності дипломів Януковича про вищу освіту і його наукових звань. Депутат звернувся до міністра освіти і науки Івана Вакарчука із запитом стосовно автентичності «корочок» Віктора Федоровича. Про це докладніше у статті «Вчення – світло. У кінці тунелю».

Кабмін починає реалізацію спеціальної програми з залучення іноземних інвестицій в той час, як хвиля грошових потоків з-за кордону зменшилася вдвічі. Як інформує газета «Діло», за 9 місяців поточного року об’єм інвестицій скоротився більш ніж на 46% у порівнянні з минулим роком. Опитані газетою експерти сходяться на думці, що, крім кризи, на інвестиційний клімат в Україні суттєво впливає ще й політична складова. Заголовок публікації «Інвестиції нон-грата».

Без бюджетних грошей під питанням лишається запланована вакцинація українців від «свинячого грипу», новий спалах якого медики прогнозують на кінець нинішнього – початок наступного року. Утім, як пише газета «Сегодня», до «другої хвилі» епідемії Україна підійде не лише без вакцини, а й без ліків від нього. Точніше – з сумнівами в їхній ефективності. Як заявили виданню медики, таміфлю – не панацея, і серйозно не вплинула на лікування хворих. Адже 95% померлих від «свинячого грипу» на Львівщині лікувалися цим препаратом.

Газета «День» стверджує, що епідемія, як лакмусовий папірець, проявила один цікавий і дуже важливий факт: українці відчувають себе незахищеними державою не лише в економічних, освітніх, політичних питаннях, а й у питаннях охорони здоров’я. Куди витрачаються мільйони державних коштів, які нібито спрямовані на медицину? Чи можна було б зменшити витрати на боротьбу з епідемією грипу? Про це – в матеріалі «Запорука ефективної охорони здоров’я – ефективність системи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG