Доступність посилання

ТОП новини

Дубина: корегування формули визначення цiни на газ можливе


Голова правлiння Нацiональної акцiонерної компанiї «Нафтогаз України» Олег Дубина заявляє, що формула розрахунку вартостi газу пiдлягає обговоренню i корегуванню для оптимiзацiї цiни на газ для України. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу», уточнюючи слова Дубини.

«Водночас НАК «Нафтогаз України» поки що не отримав вiдповiдi на свої пропозицiї з боку ВАТ «Газпром» i продовжує переговорний процес», – цитує прес-центр українського держхолдингу Дубину.

Раніше під час прес-конференції голова правління НАКу заявив, що не бачить сенсу переглядати формули, за якими визначається ціна імпортного газу для України й ставка транзиту російського газу через територію Україну.

Дубина також закликав політиків не спекулювати на газових питаннях.

Голова правління НАКу наголосив, що «Нафтогаз України» в повному обсязi забезпечує країну газом, зазначивши при цьому, що конфлiктiв подiбних тому, що трапився на початку 2009 року, не вiдбудеться.

Президент Віктор Ющенко виступає за перегляд формули розрахунку ціни на транзит газу між «Нафтогазом» й «Газпромом». Глава держави заявляє, що Україна цього року втратить 2,5 мільярда доларів через те, що при переговорах з Росією не наполягла на середньоєвропейській ціні за транзит газу.
XS
SM
MD
LG