Доступність посилання

ТОП новини

Суд закрив справу про вибухи в Лозовій


Військовий апеляційний суд ВМС України закрив справу про вибухи на арсеналі в Лозовій. Як повідомив Радіо Свобода суддя Володимир Нефьодов, суд задовольнив прохання підсудного командира військової частини Андрія Полякова про амністію, врахувавши те, що він є учасником бойових дій і виховує неповнолітню доньку.

«Коли справа надійшла до суду, вже діяв закон про амністію... Тому суд, відповідно до закону, зобов’язаний був, інших рішень закон не передбачає, застосувати амністію. Тобто звільнили від кримінальної відповідальності і припинили кримінальну справу», – розповів суддя.

За його словами, питання про винуватість чи невинуватість у вибухах на арсеналі суд не розглядав, справу просто закрили.

Закон про амністію Верховна Рада ухвалила 12 грудня 2008 року. На його підставі у березні цього року суд амністував ще одного обвинуваченого у цій справі – головного інженера військової частини, підполковника Олександра Заїку, який також виховує неповнолітню дитину.

Натомість підполковник Андрій Поляков до цього відмовлявся проходити за амністією, наполягаючи на своїй невинуватості.

Наразі, за словами судді, Поляков вважається незасудженим і може повернутися до виконання службових обов’язків, від яких його усунули на час розгляду справи у суді.

Підстав для звільнення Андрія Полякова з посади командира військової частини наразі немає, але, як заявив суддя Нефьодов, остаточне рішення ухвалюватиме керівництво Міноборони.

Андрія Полякова звинувачували у службовому недбальстві, через що поблизу складу із боєприпасами виникло сміттєзвалище і сталася пожежа.

Внаслідок пожежі 27 серпня 2008 року на 61-му арсеналі Південного оперативного командування сухопутних військ ЗСУ здетонували боєприпаси.

На момент інциденту на складі зберігалося майже сто тисяч тонн боєприпасів, 60% яких вибухнули. Сума завданих збитків оцінюється майже в три мільярди гривень.
XS
SM
MD
LG