Доступність посилання

ТОП новини

Регламент – жертва конституційної реформи


Київ – Найближчими днями депутатам доведеться визначатися щодо нових правил своєї роботи. Адже згідно з рішенням Конституційного суду, закон «Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України», як і регламент парламенту, втратив силу. Рішення є остаточним, тож на погоджувальній раді парламенту, що відбудеться в понеділок, представникам фракцій доведеться шукати вихід з ситуації.

Конституційний суд визнав таким, що суперечить Конституції закон «Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України». Цей закон визначає регламент парламенту як спеціальний акт, що встановлює правила та процедури здійснення парламентських повноважень. Відтак закон і регламент, за яким Верховна Рада працювала з вересня минулого року, з 27 листопада втратили чинність.

Ухвалене рішення не вплине не діяльність Верховної Ради, заявила суддя-доповідач у цій справі Марія Маркуш. За її словами, ухвалення законів можливе й без термінового ухвалення нової редакції регламенту. Адже права парламенту визначаються основним законом – Конституцією. Проте закон зобов’язує депутатів керуватися ще й регламентом.

Президент прагне зберегти вплив

Із поданням на закон про організацію і порядок діяльності Верховної Ради та на регламент звертався до Конституційного суду Президент. Робить це глава держави вже не вперше. На думку депутатів, що працюють у регламентному комітеті, оскаржуючи порядок роботи парламенту, Віктор Ющенко намагається залишити для себе можливості втручатися в його діяльність.

«Я не виключаю, що Президент не хоче бути осторонь того, що Верховна Рада як найвищий орган законодавчої влади, сама формує поле і правила своєї діяльності, – каже перший заступник голови регламентного комітету парламенту, депутат-бютівець Сергій Сас. – Розумієте, він хотів би в це втручатися».

Депутат кількох попередніх скликань, а нині керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко вважає, що проблеми були закладені під час конституційної реформи в грудні 2004 року.

«В Конституцію внесли зміну – прибрали словосполучення «закон про регламент». Але в деякі місця Конституції внесли цю зміну. А в інших положеннях, на які власне і посилається Конституційний суд, залишилася загальна норма, що Верховна Рада керується тільки Конституцією і законами. Можна сказати, що ці зміни були просто некоректно внесені», – каже експерт-правник.

Депутати прагнуть «самодіяльності»

На думку Ігоря Коліушка, лідери парламентських фракцій, намагаючись зробити регламент не законом а підзаконним актом, хочуть залишити за собою можливість змінювати його на власний розсуд.

«Коли регламент Верховної Ради регулюється законом, тоді складніше змінювати його положення. А власне ті політики, які ініціювали реформу і вносили ці зміни, вважають, що Верховна Рада повинна мати можливість по кілька разів на день міняти регламент, якщо це їм потрібно», – каже Ігор Коліушко.

Проте й експерти, і депутати збігаються в думці, що скасування закону про організацію роботи парламенту та регламенту не призведе до втрати чинності законів, ухвалених, починаючи з вересня минулого року. Що ж до суперечки довкола регламенту, то вона може мати довготривалий характер.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG